top of page

Visie

IMG_8462.JPG
IMG_2059.JPG
P1130832.JPG

‘Hier maken we van een muur een poort’

​​Wij voelen ons goed

We willen dat je fier kan zijn op jezelf. We gaan samen op zoek naar jouw sterke kanten en jouw beperkingen. We leren je ook om te gaan met tegenslag.

Iedereen is welkom op onze school. We hebben respect voor elkaar.  Ook voor mensen die anders zijn dan wij.

Wij horen erbij

Iedereen mag voluit meedoen aan de samenleving. Ook jij! Je hebt recht op werk dat je graag doet en aankan.  Je hebt recht op een warme thuis en leuke hobby’s.  

 

 

Wij doen het zelf

We vinden het belangrijk dat je zoveel mogelijk dingen zelf kan doen. Nu en later. Dat is belangrijk om je goed te voelen. Als het nodig is zorgen we voor ondersteuning en hulpmiddelen. 

We vinden het ook belangrijk dat je zoveel mogelijk zelf mag kiezen. Daarom vragen we heel vaak aan jou wat jij zelf zou willen. We leren jou om goed na te denken over je keuzes.

Wij dragen zorg voor onszelf en onze omgeving

We vinden het belangrijk dat je je elke dag wast en je tanden poetst, gezond eet en drinkt, op tijd gaat slapen, elke dag beweegt, vrienden hebt, leuke dingen doet na school en praat met iemand als je triest of boos bent. Zo blijf je fit, ook in je hoofd. En dan kan je goed leren en werken en genieten van het leven. 

We vinden het belangrijk dat je ook goed zorg draagt voor jouw familie en vrienden. En dat je  vriendelijk bent tegen de andere leerlingen, het schoolteam en alle andere mensen. We willen dat je  respect toont voor materialen, gebouwen en de natuur.

We hebben veel aandacht voor veiligheid. We willen dat jij dat ook leert.  Op school, thuis, in het verkeer en op je werkplek.

Wij blijven groeien

Je bent op school om te leren. Fouten maken is niet erg! Probeer het nog eens of vraag hulp.  We leggen het dan opnieuw uit of geven jou een andere taak. Als je veel verschillende dingen doet, leer je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je leert ook wat je helemaal niet graag doet of niet zo goed kan.

Leren stopt nooit. Je hele leven lang kan je bijleren. We hopen dat je het fijn zal vinden om elke dag een beetje meer te kunnen en te weten.

brug.png
bottom of page