top of page

Erasmus+

Sinds het schooljaar 2018-2019 stapten we met onze school in een nieuw internationaal avontuur.

 

Met het Erasmus+project “ All together all the same" brachten we kinderen uit Spanje en Roemenië samen met kinderen uit onze school. Een mix van leerlingen uit het gewoon en het buitengewoon onderwijs werkten samen rond de thema's kunst, muziek, drama en beeld. 

Niet alleen ontvingen wij leerlingen uit Roemenië en Spanje, ook gingen wij met verschillende leerlingen op reis! Zo reisden we met een groepje leerlingen naar beide landen om daar kennis te maken met de gewoontes en hun ideeën van dat land. We verlegden onze eigen grenzen en maakten kennis met elkaars cultuur. We zagen al snel dat we allemaal anders zijn, maar toch gelijk.  Dit project liep over de schooljaren 2018,2019 en 2020.
 

Na het succes van het project ‘All toghetter all the same’ zijn we een nieuw project gestart, ‘Ludanta Kune’ wat ‘Samen Spelen’ betekend.  Dit project voeren we uit met onze partnerscholen in Spanje en Portugal en de lagere school De Driesprong in Maldegem. Eind april gingen we met onze leerlingen richting Lissabon om daar al de eerste mobiliteit te beleven.  In September ‘22 is onze school ‘de gastschool’ en komen de leerlingen en leerkrachten van Spanje en Portugal bij ons op bezoek voor een weekje.  De klemtoon van onze mobiliteit ligt op ‘Traditionele Spelen’.  We zijn op onze school al met van alles bezig om er alweer een onvergetelijk project van te maken.  Dit project loopt over de schooljaren 2021, 2022 en 2023.

De leerlingen die het geluk hebben gehad om mee te kunnen werken aan het project zijn alvast overtuigd.

 

Verder gingen er dit schooljaar ook verschillende collega’s op bijscholing in Zuid Frankrijk, Estland en Madeira om ook op deze manier onze school te verruimen door het anders zijn. 

 

In Zuid Frankrijk lag de klemtoon op Zelfregulerend leren, in Estland op Evalueren en in Madeira op hoe organiseren van buitenklassen.

 

We zijn reuze benieuwd welke mooie mobiliteiten Erasmus+ voor ons nog allemaal in petto heeft en kijken nu al uit naar volgend schooljaar!!

bottom of page